Bananenbrood

09-01-2014 10:29

Ingezonden door Carolien. Het recept komt uit de Voedselzandloper (receptenboek)

Wat heb je nodig?
3 rijpe bananen
50gr dadels (zonder pit)
3 eieren
150gr amandelmeel
1 1/2 tl baking soda
snuf zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine.
Klop in een anderek om de eieren met een knuf zout luchtig.
Meng de bananenpuree met de eieren.
Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg de baking soda toe.
Zorg dat er een egaal mengsel ontstaat.
Giet het mengsel in de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af.
Wordt de bovenkant tussentijds te donker? Dek deze dan af met een stukje bakpapier.

Het bananenbrood is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat het brood afkoelen op een rooster.